پیانوی دیجیتال یاماها YDP164

 

پیانوی دیجیتال YDP164 از مدل‌های عرضه شده در سال 2019 میلادی است که نسبت به مدل قبلی خود YDP163 تغییراتی داشته است. از جمله تغییرات این پیانو نسبت به مدل قبل می‌توان به پشتیبانی این پیانو از نرم افزار موبایل Smart Pianist و ارتقاء سیستم صدای آن نسبت به مدل YDP163 اشاره کرد. این پیانو نسبت به مدل YDP144 تکنولوژی کیبورد بهتری برخوردار است.

 

تکنولوژی کیبورد

GH3

تکنولوژی به کار برده شده در پیانوهای رده بالای یاماها است. در پیانوی آکوستیک به علت اختلاف وزن کلاویه‌ها و ضخامت و کشش در سیم‌ها، برگشت هر کلاویه پس از برخورد چکش با سیم متفاوت است. در تکنولوژی "GH3" اختلاف وزن کلاویه‌ها در چند محدوده وزنی متفاوت برای یک پیانوی آکوستیک در نظر گرفته شده، همچنین عملیات برگشت کلاویه‌ها در نظر گرفته شده‌است و علت این نام گذاری استفاده از 3 سنسور جهت شبیه سازی هرچه بهتر کلاویه‌های پیانوی آکوستیک می‌باشد. روکش تمام کلاویه‌ها عاج مصنوعی و آبنوس مصنوعی می‌باشد.

 

صدا

سیستم صدا Yamaha CFX

در این پیانو از صدای گرفته شده از پیانوی گرند یاماها CFX استفاده شده است.

 

Damper Resonance

هنگامی که پدال sustain گرفته شده، تمامی دمپرها از روی سیم‌ها بلند می‌‌شوند و به محض فشردن هر کلاویه تمامی سیم‌های مرتبط با نت نواخته شده رزونانس خواهند کرد.

 

برای فعال‌سازی این ویژگی کلید Piano/Voice را نگه داشته و کلاویه C#3 را بفشارید.

 

String Resonance

هنگامی که آکوردی روی پیانو گرفته شده است تا زمانی که نوازنده دست خود را روی کلاویه نگه دارد، دمپرها به روی سیم‌ها باز نمی‌گردند. این موضوع سبب می‌شود که با نواختن نت‌های دیگر، سیم‌های مربوط به این آکورد نیز رزونانس کنند.

 

Key Off Sample

هنگامی که دست خود را از روی کلاویه بر می‌دارید Damper به روی سیم بر می‌گردد و صدای نت را قطع می‌کند که این مورد در پیانوی آکوستیک به صورت کاملا طبیعی صورت می‌گیرد و صدا یکباره به صفر نمی‌رسد.

 

Smooth Release

این قابلیت، هنگام نواختن پیانو به شکل منقطع باعث می‌شود که قطع شدن صدای سیم پس از برداشتن انگشت از روی کلاویه متفاوت و سریع‌تر از حالت عادی صورت گیرد.

 

انتخاب صدا

در این پیانو 10 صدای مختلف وجود دارد.

 

شماره

کلاویه

نام صدا

1

C1

CFX Grand

2

C#1

Mellow Grand

3

D1

Pop Grand

4

D#1

Stage E.Piano

5

E1

DX E.Piano

6

F1

Harpsichord

7

F#1

Vibraphone

8

G1

Pipe Organ

9

G#1

Jazz Organ

10

A1

Strings

 

کلید Piano/Voice را یکبار بفشارید تا به صدای گرند پیانوی CFX دست پیدا کنید. با نگه داشتن این کلید و فشردن یکی از کلاویه‌های مشخص شده در جدول بالا، صدای مورد نظر خود را انتخاب کنید.

 

ویژگی ها

Dual

Dual یا همان دو صدایی، امکان ترکیب دو صدای مختلف را فراهم می‌آورد.

 

 

کلید Piano/Voice را نگه داشته و دو کلاویه مربوط به انتخاب صدا را همزمان بفشارید. برای تعیین بالانس حجم صدای بین دو لایه از کلاویه‌های C5 و D5 استفاده کنید. برای تعیین اکتاو هر لایه، از کلاویه‌های F5 و G5 برای صدای اول و از کلاویه‌های A5 و B5 برای صدای دوم استفاده کنید. با فشردن کلید Piano/Voice از این ویژگی خارج می‌شوید.

 

دونوازی

یکی از قابلیت‌های پیانوهای دیجیتال محسوب می‌شود که صفحه کلید به دو بخش تقسیم شده و امکان نواختن دو نفر به صورت همزمان، با یک پیانو را فراهم می‌آورد. در این ویژگی هر دو بخش پیانو صدایی کاملا مشابه یکدیگر دارند.

 

 

در حالی که کلید Piano/Voice را نگه داشته اید کلید R را بفشارید. تنظیمات بالانس حجم صدا و اکتاو مانند حالت Dual صورت می‌گیرد.

 

Reverb (طنین)

این دستگاه از 4 نوع Reverb بهره می‌برد که تغییر عمق هر طنین امکان پذیر است.

 

شماره

کلاویه

نوع طنین

1

C2

Recital Hall

2

C#2

Concert Hall

3

D2

Chamber

4

D#2

Club

5

E2

Off

 

در این پیانو به طور خودکار بر اساس نوع صدایی که انتخاب می‌شود، طنین بر روی صدا اعمال می‌شود که در صورت تمایل می‌توان نوع و عمق طنین را تغییر داد. برای تغییر نوع طنین کلید Piano/Voice را نگه داشته و یکی از کلاویه‌های بالا را بفشارید. همچنین با استفاده از کلاویه‌های G2 و A2 می‌توان به ترتیب عمق طنین را کم و یا زیاد نمود. تغییر طنین در حالت Dual امکان پذیر نیست و پیانو به شکل خودکار طنین مناسب دو صدای لایه شده را انتخاب می‌کند.

 

Transpose (انتقال)

در این پیانو امکان Transpose کلیدها و آهنگ‌ها به 6 نیم پرده پایین‌تر یا 6 نیم پرده بالاتر وجود دارد.

 

شماره

بازه کلاویه

توضیحات

1

F#2~B2

یک تا شش نیم پرده پایین

2

C3

حالت پیش فرض

3

C#3~F#2

یک تا شش نیم پرده بالا

 

برای انتقال نت‌های کلاویه، دو کلید Demo/Song و Piano/Voice را همزمان نگه داشته و با کلاویه ی مورد نظر را بفشارید. این ویژگی برای آهنگ‌های در حال تمرین نیز کاربرد دارد.

 

Tuning (کوک)

برخلاف پیانوهای آکوستیک، پیانوهای دیجیتال نیازی به کوک کردن ندارند اما برای همنوازی با سایر سازها، قابلیت تغییر کوک به روی آنها قرار داده شده است. این قابلیت به این دلیل در نظر گرفته شده که کوک در دستگاه‌های دیجیتال بدون نقص است اما در سازهای دیگر این چنین نیست. در این پیانو می‌توان کوک را از 414.8 Hz الی 466.8Hz به صورت دو صدم، دوصدمِ نیم پرده تغییر داد.

 

برای تغییر کوک دو کلید Demo/Song و Piano/Voice را همزمان نگه داشته و از کلاویه‌های R و L برای تغییر کوک استفاده کنید. برای بازگشت که کوک پیش فرض (440) دو کلید Piano/Voice و Demo/Song را نگه دارید و دو کلید R و L را همزمان بفشارید.

 

Touch Sensitivity

این پیانو دارای 3 نوع حساسیت تاچ متفاوت و یک حالت ثابت است.

 

شماره

کلاویه

عمق حساسیت تاچ

1

C6

Soft

2

C#6

Medium

3

D6

Hard

4

D#6

Fixed

 

کلید Piano/Voice را فشرده و یکی از کلاویه‌های بالا را بفشارید.

 

Metronome

این پیانو قابلیت تنظیم تمپو بین مقادیر 5 تا 280 BPM (ضربه بر دقیقه) را دارد. تغییر حجم صدا و کسر میزان در این پیانو امکان پذیر بوده اما تغییر جنس صدا ممکن نیست.

 

شماره

کلاویه

توضیحات

1

A-1

تایید تمپوی مشخص شده

2

F0/G0

کاهش / افزایش حجم صدای مترونوم

3

C1~A1

اعداد 1 تا 9 و 0 برای تعیین مقدار تمپو

4

C2/D2

کاهش / افزایش مقدار تمپو به اندازه 10 ضرب در دقیقه

5

C3~F3

تعیین صورتِ کسر میزان (اعداد 1 و 2 و 3 و 4 و 5 و 6)

 

با فشردن کلید Metronome این ویژگی فعال و یا غیر فعال می‌شود. با نگه داشتن کلید Metronome و فشردن یکی از کلاویه‌های بالا، تغییرات لازم اعمال می‌شود. همچنین با نگه داشتن کلید Metronome و فشردن یکی از کلیدهای R یا L مقدار تمپو را افزایش یا کاهش داد (به صورت تک ضرب)

 

آهنگ ها

در این پیانو 10 آهنگ دمو (برای هر صدا یک آهنگ بصورت دمو وجود دارد) و 50 آهنگ برای تمرین وجود دارد. نوازنده در این پیانو قادر است تا 10 عدد آهنگ با فرمت MIDI را به پیانو منتقل کند. در این پیانو، میتوان تمرین‌های دست چپ و راست را تعیین نمود.

 

برای پخش آهنگ‌های دمو، کلید Demo/Song را نگه داشته و یکی از کلاویه‌های C1 تا A1 را برای پخش دموی صداها بفشارید.

برای انتخاب هر یک از 50 آهنگ شاهکار موسیقی کلاسیک، ابتدا کلید Demo/Song را نگه داشته و یکی از کلاویه‌های C2 تا C#6 را بفشارید. در حین پخش آهنگ، با فشردن کلیدهای R و L میتوان به آهنگ بعدی و یا قبلی رفت. همچنین می‌توان با نگه داشتن کلید Metronome و فشردن یکی از کلیدهای R و L تمپوی آهنگ را افزایش و یا کاهش داد. با فشردن دو کلید R و L همزمان با یکدیگر میتوان آهنگ را ز میزان اول دوباره پخش نمود. با فشردن یکی از کلیدهای Play ، R و یا L می‌توان پخش آهنگ را متوقف نمود.

برای تعیین تمرین‌های دست چپ و راست، پس از انتخاب یکی از 50 آهنگ و یا آهنگ‌های منتقل شده به پیانو، کلید Play را نگه داشته و یکی از کلیدهای R یا L را برای دست چپ و یا راست تعیین کنید. توجه داشته باشید که با تغییر آهنگ، تنظیمات دست چپ و راست بازنشانی می‌شود.

 

ضبط

در این پیانو میتوان یک آهنگ با دو ترک (100 کیلوبایت / 11هزار نت) در این پیانو ذخیره نمود. در این پیانو آهنگ ضبط شده با فرمت SMF ذخیره می‌شود.

 

پس از انتخاب کسر میزان و صدای مورد نظر، کلید Record را فشرده تا پیانو آماده ضبط شود. با نگه داشتن کلید Record و فشردن یکی از کلیدهای R و یا L می‌توان ترک اول و یا دوم آهنگ را تعیین نمود. با فشردن کلید Play عملیات ضبط آغاز شده و تا زمانی که کلید Recod و یا Play را بفشارید ضبط ادامه پیدا می‌کند. برای شنیدن ترک‌های ضبط شده کلید Play را بفشارید.

پس از ضبط ترک‌ها و ذخیره هرکدام، می‌توان پارامترهایی نظیر صدا، بالانس حجم صدا (در Dou و Dual)، عمق طنین و Damper Resonance را تغییر داد. برای آهنگ ضبط تنها پارامتر Tempo و طنین قابل تغییر است. برای انجام این عملیات، ابتدا هریک از پارامترهای گفته شده را تغییر دهید و سپس کلید Record را نگه داشته و یکی از کلیدهای R و L را بفشارید. تا تنظیمات مورد نظر بر روی هر یک از ترک‌ها اعمال شود.

برای حذف آهنگ و یا هر یک از پارت ها، کافیست ترک و یا آهنگ مورد نظر را انتخاب کرده و سپس کلید Play را بفشارید تا عملیات ضبط آغاز شود. در این هنگام بدون نواختن پیانو (ضبط نتِ سکوت) بر روی هر ترک و یا آهنگ، پیانو شروع به حذف بخش مورد نظر می‌کند.

این پیانو قابلیت ضبط آهنگ به شکل Audio را نیز دارد که تنها در صورت اتصال به کامپیوتر و استفاده از یک DAW امکان پذیر است.

 

Stereophonic Optimizer

این قابلیت صدای خارج شده از هدفون را برای پیانو بهینه سازی می‌کند.

 

برای فعال سازی این ویژگی کلید Piano/Voice را نگه داشته و کلاویه F#3 را بفشارید. برای غیرفعال کردن این خصیصه کلاویه F3 را بفشارید.

 

Smart pianist

در این برنامه کارایی‌های بسیاری تعبیه شده است تا نوازنده بتواند به راحتی از طریق تبلت و یا تلفن هوشمند خود به راحت ترین و سریع ترین شکل ممکن به ویژگی‌ها و کارایی‌های مورد نظر خود نظیر Layer، Duo، Split، Effect و...دسترسی داشته باشد. از قابلیت‌های جدید در سری‌های جدید پیانوهای دیجیتال نسبت به مدل‌های قبلی، می‌توان به تبدیل آهنگ‌های دلخواه به یک آهنگ از سبک‌های همراهی کننده باشد. به این شکل که از طریق iTunes یا Music خود، موزیک مورد نظر را به برنامه فرستاده و با لمس کردن صفحه ی آیپد بر روی همان آهنگ، پردازشی روی آهنگ انجام می‌شود تا آکورد‌های آن توسط برنامه ی Smart pianist نوشته شوند.

 

این نرم افزار قابلیت‌های بسیاری از جمله

  • اتصال دستگاه هوشمند به پیانو و تبدیل هر آهنگ به نوت را دارد به این صورت که آهنگ‌های موجود در itunes یا Music Player را پردازش کرده و با استخراج کردن آکورد ها، آن را به نت تبدیل می‌کند. در ضمن این آهنگ می‌تواند از پیانو پخش شود و نوازنده به تمرین با آن بپردازد. همچنین امکان حذف صدای خواننده، انتقال (Transpose) آهنگ و تغییر سرعت آن نیز وجود دارد.
  • قابلیت انتخاب صدا و اِفِکت‌ها از طریق نرم افزار که انجام این کار را بسیار ساده تر می‌کند.
  • قابلیت دانلود (خرید) آهنگ‌ها از وب سایت Yamaha Music و تمرین با این آهنگ‌ها را دارد.

 

Intelligent Acoustic Control

به دلیل الکترونیکی بودن صدای خارج شده از پیانوهای دیجیتال،هنگام نواختن با صدای پایین، نت‌های بم،نسبت به نت‌های زیر کمتر به گوش می‌رسند. این تکنولوژی باعث می‌شود که در صداهای پایین نت‌های بم و زیر به همان نسبت واقعی خود در پیانو آکوستیک به گوش برسند. این ویژگی از -3 تا +3 قابل تنظیم است.

 

دو کلید Demo/Song و Piano/Voice را همزمان نگه داشته و با کلاویه‌های C#2 و C2 به ترتیب این ویژگی را فعال و یا غیرفعال کنید. با استفاده از کلاویه‌های D2 و E2 می‌توان به ترتیب مقدار این ویژگی را کاهش و یا افزایش داد. با فشردن کلاویه D#2 این مقدار روی حالت پیش فرض 0 قرار می‌گیرد.

 

USB To Host

امکان اتصال دستگاه به کامپیوتر، موبایل، تبلت و... برای انتقال اطلاعات و استفاده از نرم‌افزارها را فراهم می‌‌کند.

 

رابط کاربری

این پیانو فاقد نمایشگر بوده و تمامی تنظیمات از طریق تعدادی کلید و کلاویه‌ها صورت می‌گیرد.

 

ورودی/خروجی

این پیانو مجهز به دو خروجی هدفون، درگاه اتصال به کامپیوتر،  ورودی پدال و ورودی آداپتور می‌باشد.

 

خاموش شدن خودکار

برای جلوگیری از اتلاف انرژی، گزینه "خاموش شدن خودکار" در این پیانو به شکل پیش فرض فعال بوده و پس از 30 دقیقه بلااستفاده بودن، پیانو به صورت اتوماتیک خاموش می‌شود.

 

برای غیر فعال سازی این گزینه، در هنگام خاموش بودن پیانو کلاویه ی A -1 را نگه داشته و یانو را روشن کنید. برای تغییر زمان خاموش شدن خودکار، دو کلید Demo/Song و Piano/Voice را همزمان نگه داشته و کلاویه ی A#0 را بفشارید تا این گزینه فعال شود.

 

Speaker On/Off

در این پیانو می‌توان مشخص کرد که در صورت اتصال هدفون به پیانو صدای بلندگوها قطع شود.

 

شماره

کلاویه

توضیحات

1

D6

خاموش (هیچ صدایی از بلندگوها پخش نشود)

2

D#6

روشن (همواره از بلندگوها صدا پخش شود)

3

E6

عادی (تنها در صورت متصل بودن هدفون صدای بلندگوها قطع شود)

 

دو کلید Demo/Song و Piano/Voice را همزمان نگه داشته و یکی از کلاویه‌های جدول بالا را بفشارید.

 

صدای تاییدیه

دو کلید Demo/Song و Piano/Voice را همزمان نگه داشته و با کلاویه‌های A# -1  و A -1 به ترتیب این ویژگی را فعال و یا غیرفعال کنید.

 

محتویات بسته

پیانو، کابینت، دفترچه راهنما، آداپتور PA-300C، پنجاه قطعه شاهکار موسیقی کلاسیک، پایه نگهدارنده نت، صندلی، برگه گارانتی

پیانوی YDP164 همراه با پایه و صندلی و آداپتور عرضه می‌گردد.

 

مشخصات فنی

مشخصات ظاهری

ابعاد

طول

1357mm

ارتفاع

849mm

عرض

422mm

وزن

42.0kg

رنگ

Black, White, Rosewood, White Ash

رابط کاربری

کیبورد

تعداد کلاویه‌ها

88

تکنولوژی کیبورد

(Graded hammer 3 (GH3 

Touch Sensitivity

4 حالت

پدال

تعداد پدال

3

Half Pedal (نیم پدال)

 

قابلیت‌ها

Damper, Sostenuto, Soft

زبان

انگلیسی

کابینت

پوشش کلاویه‌ها

کشویی

پایه نت

 

صداها

تکنولوژی صدا

Yamaha CFX

Damper Resonance

 

String Resonanace

 

Key-off Samples

 

Smooth Release

 

Polyphony (چندآوایی)

حداکثر 192

تعداد صداها

10

افکت‌ها

Reverb (طنین)

4 حالت

آهنگ‌ها

تعداد آهنگ‌های پیش‌فرض

50 آهنگ پیش فرض پیانو + 10 دمو

قابلیت ضبط

تعداد آهنگ

1

تعداد Track 

2

ظرفیت

100 کیلو بایت (حدود 11000 نت)

فرمت پخش

 (SMF (Format 0 & 1

فرمت ضبط

 (SMF (Format 0 & 1

سایر قابلیت‌ها

Dual/Layers

 

دونوازی

 

Metronome

 

Tempo (ضرب آهنگ)

5-280BPM

Transpose (انتقال)

6+ ~ 0 ~ 6-

Tuning (کوک)

446.8 ~ 440.0 ~ 414.8 هرتز

(Intelligent Acoustic Control (IAC

 

Stereophonic Optimizer

 

قابلیت خاموش شدن اتوماتیک

 

حافظه

حافظه داخلی

ظرفیت کل تقریبا 900 کیلو بایت(آهنگ‌های کاربر : 1عدد، تقریبا حجم  100کیلو بایت.امکان بازنشانی  10 آهنگ از طریق کامپیوتر)

ورودی/خروجی

هدفون

2× (جک استاندارد هدفون استریو) 

USB TO HOST

 

آمپلی فایر و بلندگو

آمپلی فایر

2 × (20 وات)

بلندگو

12cm) ×2)

منبع تغذیه

منبع تغذیه

آداپتور یاماها PA-300C

مصرف انرژی                     

13وات(در صورت استفاده از آداپتور PA-300C) 

لوازم جانبی همراه

صندلی

 

سایر لوازم

کتاب 50 قطعه برتر پیانو ، دفترچه راهنما